Manoir Theursot

Theursot is een klein landgoed dat wij in het jaar 2002 hebben aangekocht. Toen zijn we gestart met de renovatie van de gebouwen en het terrein. Bijna 10 jaar lang zijn we vakanties, vrije tijd en vele andere uren bezig geweest om alles op te knappen. En echt klaar ben je nooit, maar in 2010 konden we voor het eerst mensen ontvangen. 
Het landgoed is halverwege de 19e eeuw gesticht en daarna regelmatig verbouwd. Op de gevel van het manoir staat het jaar 1864. De bijbehorende boerderij is waarschijnlijk van eerdere datum. Behalve het manoir bestaat het landgoed uit een paviljoen met kas, een koetshuis en een boerderij, bos en een weiland. 

Theursot ligt in het parc régional du Morvan en aan de rand van het gezellige bloemenrijke dorpje La Grande Verrière met een kerk, mini supermarkt, café, postkantoor, een restaurantje en een riviertje dat langs het dorp stroomt.
Theursot is een prachtig landgoed om van te genieten. U bent er van harte welkom. Al ruim 15 jaar komen wij in de Morvan. Wij gingen zo houden van de natuur, de bossen en meren, de rust en mensen die er wonen dat we besloten om in deze omgeving te gaan wonen en werken.

 

wie zijn wij 2018geschiedenis2018